نوشته شده توسط : نیما راد

بیت‌کوین، رمزارز پر سروصدای چند سال اخیر، ظاهرا موفق به ثبت رکورد بسیار مهمی شده است؛ براساس گزارش‌ها، ۴۰۰ میلیونُمین تراکنش این رمزارز چند روز پیش انجام شد.

 

بیت‌کوین توانسته به موفقیت مهمی دست پیدا کند. این رمزارز محبوب مبتنی بر بلاک‌چین، ظاهرا توانسته مرز ۴۰۰ میلیون تراکنش را رد کند که در نوع خود رکورد مهمی به‌حساب می‌آید. طبق جدیدترین آمار منتشرشده، تعداد تراکنش‌های بیت کوین هم‌اکنون به رقم ۴۰۰٬۲۵۱٬۷۴۲ بار رسیده است.

آن‌طور که آمار می‌گویند، در حال حاضر به‌طور متوسط روزانه ۳۵۰ هزار تراکنش ازطریق بیت‌کوین صورت می‌گیرد. بلاک‌چینِ این ارز رمزنگاری‌شده در هر ساعت میزبان تقریبا ۱۴٬۹۰۴ تراکنش است (به‌عبارتی دیگر، در حدود چهار تراکنش در هر ثانیه) که رقم درخورتوجهی به‌شمار می‌آید. این تراکنش‌ها ظاهرا حتی در روزهای تعطیل هم کاهش نمی‌یابد و به‌همان روند خود انجام می‌شود.

اواسط فروردین‌ماه ۹۸ بود که پس از مدت‌ها، تب‌و‌تاب بازار بیت‌کوین و ارزش کلی این رمزارز سیری صعودی پیدا کرد و به‌همین دلیل، طرفدارانش دست از پا نمی‌شناختند. درواقع بیت‌کوین که در سال گذشته‌ی میلادی ارزشش شدیدا افزایش یافته بود، وارد دوره‌ای نزولی شد تا اینکه پس از گذر پنج ماه، دوباره قیمت آن به بالای ۵ هزار دلار بازگشت. رشد یک‌باره‌ی قیمت بیت‌کوین، به‌دلیل سفارشی ناشناس به‌ارزش میلیون‌ها دلار صورت پذیرفت.

تراکنش بین کوین

در همین حین، به‌صورت همزمان شبکه‌ی بیت‌کوین نیز، تغییرات مهمی را تجربه کرد. در روز ۳۱ مارس ۲۰۱۹ (۱۱ فروردین ۱۳۹۸)، متوسط تعداد تراکنش‌های روزانه‌ی صورت‌گرفته ازطریق بلاک‌های بیت‌کوین، به ۲٬۷۴۶ بار رسید. تعداد تراکنش‌های روزانه‌ی این رمزارز طی تنها ۱۰ روز، ۲ بار رکوردشکنی کرد. 

جدیدترین داده‌های منتشرشده نشان می‌دهند که طی روز گذشته، ۱٬۹۵۶٬۳۲۱ بیت‌کوین (معادل ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار آمریکا) معامله شده است که رقم بسیار بزرگی به‌شمار می‌آید. این رقم که ۱۱ درصد بیشتر از بالاترین معامله‌ی قبلی برای یک روز است، در نوع خود رکوردشکنی مهمی به‌حساب می‌آید.

در حال‌ حاضر بیت‌کوین هر روز میزبان بیش از ۳۶۰ هزار تراکنش در روز است و آمار می‌گویند که در هر ساعت، ۸۱٬۵۱۳ بیت‌کوین (معادل ۴۲۴ میلیون دلار) به حساب‌های مختلف منتقل می‌شود. متوسط ارزش هر تراکنش، ۵.۴۴ بیت‌کوین (معادل ۲۸ هزار و ۳۱۶ دلار) اعلام شده است.

روز گذشته برای نخستین بار در طول یک ماه کامل، تعداد تراکنش‌های بیت‌کوین به بالاترین حد رسید. طی یک ماه گذشته تقریبا هر روز، تعداد تراکنش‌های بیت‌کوین زیر ۳۰۰ هزار بار بود؛ اما این رقم روز گذشته به بیش از ۳۵۷ هزار بار رسید. این افزایش، تا حد زیادی به بالارفتن محسوس قیمت بیت‌کوین مرتبط می‌شود. به‌طور معمول کسانی که بیت‌کوین دارند، به‌محض بالا رفتن قیمت، شروع به خرید و فروش می‌کنند.

تراکنش بین کوین

تمامی این‌ها باعث شده‌اند تا حتی هزینه‌های اضافی مربوط‌به انتقال بیت‌کوین نیز افزایش یابد. درواقع طی هفته‌ی نخست آوریل، هزینه‌های ارزش‌افزوده‌ی بیت‌کوین به‌ازای هر انتقال، دو برابر شد و از ۰.۰۰۰۱۶۹ بیت‌کوین (معادل ۰.۸۸ دلار) به ۰.۰۰۰۴۳۵۵۳ بیت‌کوین (معادل ۲.۲۷ دلار) رسید.

با این‌همه، این هزینه‌ها امروز دوباره روندی نزولی گرفت و به زیر ۰.۰۰۰۵ بیت‌کوین (معادل ۲.۶۰ دلار) رسید. کسانی که در حال حاضر از بیت‌کوین استفاده می‌کنند، برای انجام هر تراکنش باید مبلغ اضافی معادل ۰.۰۰۰۳۶۲۱۷ بیت‌کوین (معادل ۱.۸۸ دلار) را بپردازند. با درنظرگرفتن تمامی مزایایی که بیت‌کوین به‌دنبال دارد، پرداخت این هزینه، منطقی به‌شمار می‌آید.

دیدگاه شما کاربران زومیت در این زمینه چیست؟ شما می‌توانید برای کسب اطلاعات جامع در مورد این رمزارز، مجموعه‌مقالات ویژه‌ی زومیت را به‌قلم حسین خلیلی‌صفا مطالعه کنید.



:: بازدید از این مطلب : 183
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 21 / 1 / 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نیما راد

مراسم اسکار ۲۰۱۹ با حضور گسترده ستاره های مطرح خالیوود برگزار شده است و برندگان جوایز خود را دریافت کردند .گفتنی است رامی مالک بهترین بازیگر نقش اول مرد و اولیویا کولمن بهترین بازیگر نقش اول زن را به دست آوردند. بساری از چهره ها در این مراسم حضور داشتند از جمله جنیفر لوپز و دوست پسرش , لیدی گاگا , بردلی کوپر به همراه نامزدش ایرینا شایک و مادرش , شارلیز ترون , …می توان اشاره کرد. در ادامه تصاویر این ستاره ها را در فرش قرمز اسکار ۲۰۱۹ در نیک صالحی مشاهده کنید

خوش استایل ترین ستاره ها در مراسم اسکار

نود و یکمین دوره جوایز اسکار بامداد دوشنبه به وقت ایران در دالبی تیه‌تر در هالیوود، لس آنجلس، کالیفرنیا برگزار شد.

در مراسم اسکار ۲۰۱۹ جایزه بهترین فیلم به “کتاب سبز”، بهترین بازیگر نقش اول مرد به رامی مالک، بهترین بازیگر نقش اول زن به الیویا کلمن، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به ماهرشالا علی، بهترین بازیگر نقش مکمل زن به رجینا کینگ، بهترین کارگردانی به آلفونسو کوارون و بهترین فیلم خارجی‌زبان به “رما” از مکزیک رسید.

مراسم اسکار

السی فیشر

مراسم اسکار

فاطما الرمیحی

مراسم اسکار

اولیویا کولمن

مراسم اسکار

بردلی کوپر مادرش و همسرش ایرینا شایک

در این مراسم گروه “کویین” با نوازندگی برایان می و راجر تیلور و خوانندگی آدام لمبرت به اجرا پرداختند. لیدی گاگا و بردلی کوپر نیز قطعه “کم عمق” که برای آن برنده جایزه بهترین ترانه شدند را اجرا کردند.

فرش قرمز اسکار نیز ساعتی پیش از شروع مراسم اصلی زیر پای نامزدهای جایزه اسکار، اهداکنندگان جوایز و سایر مهمانان سرشناس این مراسم پهن شد.

مراسم اسکار

کریستن ریتر

مراسم اسکار

جنیفر لوپز و نامزدش

مراسم اسکار

هوکافینا رپر آمریکایی

مراسم اسکار

مایا رودولف

چهره های هالیوود در مراسم اسکار

جنیفر لوپز و نامزدش، شارلیز ترون، گلن کلوز، الیویا کلمن، فارل ویلیامز، بردلی کوپر، مادرش و همسرش ایرینا شایک، لیدی گاگا، ریچل وایتس، ویلم دافو، اسپایک لی، رامی مالک، آلفونسو کوارون، ملیسا مک کارتی، ماهرشالا علی، کریستین بیل، ایمی آدامز، اما استون، سام الیوت، یالیتزا آپاریسیو، پاول پاولیکوفسکی و رجینا کینگ از جمله چهره‌هایی بودند که روی فرش قرمز اسکار نود و یکم حضور یافتند.

مراسم اسکار

ریچل وایس

مراسم اسکار

شارلیز ترون

مراسم اسکار

کریس ایوانز

مراسم اسکار

لیدی گاگا

ایران آرت



:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 20 / 1 / 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نیما راد

لیدی گاگا در مراسم اسکار امسال با درخشش خود جایزه این دوره از مراسم را به دست آورد او علاوه بر اجرای بی نظیرش در این مراسم توانست چشم ها را خیر کند. وی علاوه بر درخشش در اسکار با استایل زیبای خود و جواهرات گرانبهایش توانست مورد توجه عکاسان و رسانه ها قرار گیرد. دانستنی های جالب درباره گردنبند این ستاره مطرح آمریکایی را در نیک صالحی مشاهده کنید

جواهرات لیدی گاگا در مراسم اسکار

مراسم اهدای جوایز و اعلام برندگان نهایی نود و یکمین دوره جوایز اسکار ۲۰۱۹ در سالن دالبی تئاتر لس‌آنجلس آمریکا برگزار شد. همراه با آغاز این اتفاق بزرگ سینمایی، روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ های دنیا این مراسم را پوشش دادند. به طور ویژه سایت‌های مُد و لباس خبر‌های زیادی را درباره برند، استایل و لباس‌های هنرمندان شرکت کننده در این مراسم را به مخاطبان خود عرضه کردند.

لیدی گاگا در مراسم اسکار

لیدی گاگا و آدری هیپبورن

لیدی گاگا در این مراسم موفق شد توجه همه را به خود جلب کند و به محض راه رفتن روی فرش قرمز دالبی تئاتر، لنز دوربین‌ها بر او متمرکز شدند.

لیدی گاگا در مراسم اسکار

لیدی گاگا

لیدی گاگا در استایل مشکی و ساده اش با طراحی (الکساندر ماکوین) در مراسم اسکار درخشید. اما چیزی که بیش از هر چیز دیگری توجه روزنامه‌های بین المللی را به خود جلب کرد جواهرات لیدی گاگا و گردنبند الماس نشان او بود. او مجموعه جواهرات فاخر و گرانبهای (تیفانی اند کو) را با قیمتی نزدیک به ۳۰ میلیون دلار به خود آویخته بود.

لیدی گاگا در مراسم اسکار

گردنبند لیدی گاگا در مراسم اسکار

دانستنی های جالب درباره گردنبند لیدی گاگا در مراسم اسکار

این گردنبند با الماس زرد قناری کمرنگ ۱۴۱ سال قدمت دارد. آدری هپبورن در سال ۱۹۶۱ میلادی در جلسه عکسبرداری تبلیغاتی صبحانه تیفانی آن را به خود آویخته بود.

لیدی گاگا سومین زنی است که این مجموعه جواهرات گرانبها را می‌پوشد. خانم شیلدون وایتهاوس در سال ۱۹۵۷ میلادی و آدری هپبورن چهار سال بعد از او در سال ۱۹۶۱ میلادی تجربه آویختن این الماس بی نظیر را کسب کردند.

لیدی گاگا در مراسم اسکار

تصویری از گردنبند لیدی گاگا

تیفانی این الماس افسانه‌ای تراش نخورده زرد با ۴۲/۲۸۷ قیراط را از معدن‌های الماس کیمبرلی واقع در جنوب آفریقا پیدا کرد، که بعد از تراشیدن به جواهری ارزشمند و معروف تبدیل شد.

لیدی گاگا در مراسم اسکار

لیدی گاگا

این الماس زرد قناری کمرنگ به احترام تیفانی، الماس تیفانی نام گرفت و باعث شد تا این برند به عنوان برندی شاخص در جواهرسازی شناخته شود. مطمئنا تیفانی از به یاد ماندنی‌ترین شرکت‌های ساخت جواهر بوده که در سال ۱۸۳۷ توسط چارلز لوئیس تیفانی در شهر نیویورک تاسیس شد. الماس زرد کمرنگ در شهرت برند تیفانی بسیار مؤثر بود.

خبرآنلاین



:: بازدید از این مطلب : 195
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 10 / 1 / 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نیما راد

بسیاری بر این باورند که عدد پی (π) به‌‌خاطر دقت محاسباتی بی‌‌پایان آن، احتمالا لایق عنوان شگفت‌‌انگیزترین عدد دنیای ریاضیات خواهد بود؛ اما به‌‌عقیده‌‌ی ریاضیدانان، اعداد طلایی و ناشناخته‌‌ی دیگری نیز وجود دارند که هرگز کم از رقیب دیرین خود ندارند.

 

اگر از شیفتگان دنیای ریاضیات هستید، پس احتمالا روز ۱۴ مارس (برابر‌‌با ۲۳ اسفند) به‌‌گوشتان آشناست. این روز، به‌‌عنوان روز جهانی شگفت‌‌انگیزترین و غیرمعقول‌‌ترین عدد دنیا یعنی عدد پی (π) شناخته می‌‌شود. اما این عدد چیست؟ پی را به‌‌سادگی می‌‌توان نسبت محیط یک دایره به قطر آن دانست. این عدد را هرگز نمی‌‌توان کاملا به‌‌صورت اعشاری نوشت. شگفت‌‌انگیزتر آنکه پی، یک عدد متعالی یا غیرجبری است؛ بدین‌معنا که هیچ معادله‌ی چندجمله‌ای با ضرایب گویا را نمی‌توان یافت که ریشه‌ی آن عدد پی باشد.

weird numbers / اعداد شگفت انگیز

اما این عدد در خیل عظیم اعداد شگفت‌‌انگیز طبیعت یک استثنا نبوده و نیست. برای بسیاری از ریاضیدانان، اعداد جالب‌‌تری وجود دارد که نسبت‌‌به ثابت دایره، از جذابیت بالاتری برخوردار هستند. در اینجا سعی کرده‌‌ایم فهرستی از اعداد شگفت‌‌انگیزی را برایتان نقل کنیم که از نگاه ریاضیدانان دست‌‌کمی از عدد پی ندارند.

 

تاو (Tau)

weird numbers / اعداد شگفت انگیز

فکر می‌‌کنید چه‌‌چیزی می‌‌تواند جذاب‌‌تر از یک عدد پی باشد؟ شاید مسخره‌‌ترین پاسخ این باشد که بگوییم: دو تا عدد پی! ولی این واقعیت دارد. عدد تاو یا دور (Tau)، مقداری معادل‌با دوبرابر مقدار پی است؛ یعنی چیزی در حدود ۶.۲۸.

جان بائز، ریاضیدانی از دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید می‌گوید:

استفاده از تاو می‌‌تواند نسبت‌‌به پی، فرمول‌‌ها را برایمان واضح‌‌تر و منطقی‌تر کند. تمرکز بیشتر ما روی عدد π نسبت‌‌به 2π، تنها ناشی از یک اتفاق تاریخی است.

بائز می‌‌گوید درحقیقت، تاو آن عددی است که در مهم‌ترین فرمول‌‌های ما دیده می‌‌شود. پی درواقع ارتباط میان محیط و قطر آن را مشخص می‌‌کند، درحالی‌‌که تاو، بیانگر ارتباط میان محیط دایره و شعاع آن است و نکته اینجا است که بسیاری از ریاضیدانان بر این عقیده‌‌اند که رابطه‌‌ی دوم بسیار مهم‌تر است. عدد تاو به معادلاتی ظاهرا غیرمرتبط ظاهری متقارن می‌‌بخشد؛ معادلاتی نظیر مساحت دایره یا معادلات توصیف‌گر انرژی جنبشی و کشسانی.

اما در سالگرد گرامیداشت عدد پی، قرار نیست عدد تاو به‌‌دست فراموشی سپرده شود. بنابر تصمیم‌گیری انجام‌گرفته ازسوی مؤسسه‌‌ی فناوری ماساچوست، تاو نیز روز مخصوص‌‌به خودش را خواهد داشت: ۲۸ ژوئن.

 

پایه‌‌ی لگاریتم طبیعی

weird numbers / اعداد شگفت انگیز

عدد جالب دیگری که در اینجا قصد معرفی آن را داریم، پایه‌‌ی لگاریتم طبیعی یا به‌‌اختصار عدد e است که ریاضیدانی سوئیسی لئونارد اویلر در قرن ۱۸ میلادی آن را کشف کرد. این عدد شگفت‌آور با مقدار تقریبی ۲.۷۱۸، ممکن است به‌‌اندازه‌‌ی عدد پی شهرت نداشته باشد؛ ولی عدد e نیز مانند رقیب خود، دارای یک روز مخصوص‌‌به‌‌خود است. اهالی علم، روز ۷ فوریه را برای گرامیداشت این عدد عجیب انتخاب کرده‌‌اند.

پایه‌‌ی لگاریتم طبیعی اغلب در معادلات مربوط‌به لگاریتم‌‌ها، رشد نمایی و اعداد مختلط استفاده می‌شود. کیت دولین، مدیر پروژه‌‌ی ریاضی اوت‌‌ریچ دانشگاه استنفورد در دانشکده تحصیلات تکمیلی بر این باور است که:

[این عدد] تعریف فوق‌العاده‌ای دارد که بنابر آن، تابع نمایی y=e^x در هر نقطه مقداری برابر با شیب خود دارد. به‌‌عبارت دیگر، اگر مقدار یک تابع در یک نقطه برابر با ۷.۵ باشد، میزان شیب (یا مشتق) آن در آن نقطه نیز برابر با ۷.۵ خواهد بود. این عدد نیز درست مانند دیگر رقبای خود کاربرد فراوانی در ریاضیات، فیزیک و مهندسی دارد.

 

عدد موهومی i

weird numbers / اعداد شگفت انگیز

عدد شگفت‌‌انگیزی دیگری نیز وجود دارد که در غرابت کم از عدد پی ندارد: عدد i.

این عدد که جذر ۱- محسوب می‌‌شود، درحقیقت اصلا نباید وجود خارجی داشته باشد؛ چراکه اگر در خلال این سال‌ها، اندک معلوماتی از قوانین پایه‌‌ی ریاضیات در ذهنتان باقی مانده باشد، خوب می‌‌دانید که هرگز نمی‌‌توان از اعداد منفی جذر گرفت.

 

یوجیبا چنگ، ریاضیدان دانشکده هنر شیکاگو این‌‌گونه می‌‌گوید:

بااین‌حال، اگر ما این قانون را بشکنیم، قادر خواهیم بود اعداد موهومی را اختراع کنیم که همانند اعداد مختلط، اعدادی زیبا و درعین‌حال مفید هستند. دراین‌میان، i یک عدد به‌‌شدت عجیب است؛ چراکه عدد ۱- دارای دو ریشه‌‌ی دوم است: یکی i و دیگری i-. اما درواقع نمی‌‌توان تفاوت میان این دو ریشه را تشخیص داد. از این‌‌رو، ریاضیدانان، تنها یکی از این ریشه‌‌ها را به‌‌عنوان i برگزیدند و دیگری را i-. این بسیار شگفت انگیز و خارق‌‌العاده است.

بد نیست بدانید اعداد مختلط، اعدادی هستند که می‌توان آن‌‌ها را به‌‌صورت مجموع دو بخش از عدد حقیقی و عدد موهومی بیان کرد.

 

i به‌‌توان i

weird numbers / اعداد شگفت انگیز

شاید باور کردن آن سخت باشد که وضعیت عدد i می‌‌تواند حتی شگفت‌‌انگیز‌‌تر از آن چیزی باشد که اکنون به نظر می‌‌رسد. برای مثال، شما می‌توانید عدد i را به به‌‌توان خود i برسانید. به عبارت دیگر، ریشه‌‌ی دوم ۱- را به‌توان ریشه‌‌ی دوم ۱- برسانید!

دیوید ریچسون، پروفسور ریاضیات در کالج دیکینسون در پنسیلوانیا و نویسنده‌‌ی کتاب «افسانه‌‌‌‌های غیرممکن: جست‌وجو برای حل مسائل ریاضی دوران باستان» (انتشارات دانشگاه پرینستون) می‌‌گوید:

در نگاه اول، این عدد ممکن است موهومی‌‌ترین عدد ممکن به‌‌نظر برسد؛ عددی موهومی که خود به‌‌توان عددی موهومی رسیده است. اما درحقیقت، همان‌‌طور که لئونارد اویلر طی مقاله‌‌ای در سال ۱۷۴۶ نوشته است: « این یک عدد حقیقی است!»

پیدا کردن مقدار واقعی i به‌‌توان i، نیازمند بازترکیب فرمول معروف اویلر براساس عدد گنگ e، عدد موهومی i و سینوس و کسینوس یک زاویه‌‌ی مشخص است. هنگامی که فرمول یک زاویه‌‌ی ۹۰ درجه را حل می‌کنیم ( که می‌توان آن را به‌‌شکل π/2 نیز نشان داد)، می‌توان معادله را به‌‌گونه‌‌ای ساده کرد تا نشان دهد که i به‌‌توان i برابر است با e به‌‌توان 2/π-.

این محاسبات کمی گیج‌‌کننده به‌‌نظر می‌‌رسد؛ بااین‌حال نتیجه‌‌ی این معادله (در زاویه‌‌ی ۹۰ درجه) نهایتا برابر خواهد بود با ۰.۲۰۷ که عددی کاملا حقیقی است. اگر حوصله‌‌ی سروکله‌‌زدن با نحوه‌‌ی این محاسبات را دارید، می‌‌توانید به این آدرس سری بزنید. ریچسون می‌‌گوید:

همان‌‌طور که اویلر اشاره کرده، i به‌‌توان i دارای یک مقدار واحد نیست. بااین‌حال، رسیدن به این تعداد بی‌‌نهایت از پاسخ‌‌های ممکن، بستگی به آن دارد که معادله را در چه زاویه‌‌ای حل می‌‌کنید.

با این حجم پیچیدگی، بی‌‌دلیل نیست که نمی‌‌توان به اختصاص یک روز خاص برای «i به‌‌توان i» در آینده چندان امید بست.

 

عدد اول بلفیجور

weird numbers / اعداد شگفت انگیز

عدد اول بلفیجور، عدد اولی واروخوانه است که به‌‌صورت ۶۶۶ در میان ۱۳ عدد صفر و یک عدد یک در طرفین نوشته می‌شود (اعداد واروخوانه یا جناس قبل، به اعدادی اطلاق می‌‌شود که خواندن آن از دوطرف یکسان باشد). این عدد نحس (یا به‌تعبیری شیطانی) را می‌توان به شکل ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۶۶۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱ نوشت.

کلیف پیکاور، دانشمند و نویسنده‌‌ای بود که این عدد شیطانی را بانام بلفیجور (یکی از دیوهای هفت‌‌گانه‌‌ی دوزخ) نام‌‌گذاری کرد و شهرت فراوانی به آن بخشید.

این عدد ظاهرا نماد شیطانی مختص‌‌به خودش را دارد که شبیه نماد وارونه‌‌ی عدد پی است. مطابق با اطلاعات درج‌شده در وب‌‌سایت Pickover، این نماد از یک نشان دیده‌‌شده در دست‌نوشته‌‌ی مرموز ووینیچ اقتباس شده است. این دست‌‌نوشته‌‌ی مشهور مجموعه‌ای از تصاویر و متون عجیب است که گویی کسی از آن سر در نمی‌‌آورد.

 

2aleph_0

weird numbers / اعداد شگفت انگیز

دبلیو. هوگ وودین، ریاضیدانی از دانشگاه هاروارد سال‌‌هایی طولانی از وقت خود را صرف تحقیق درمورد اعداد بی‌‌نهایت اختصاص داده است و بنابراین جای تعجبی هم نداشت که یکی از همین اعداد بی‌‌نهایت را به‌‌عنوان عدد دلخواه‌‌ی خود انتخاب کند: 2aleph_0 یا ۲ به‌‌توان aleph-naught.

اعداد آلِف معمولا برای توصیف اندازه‌‌ی مجموعه‌‌های نامحدود مورد استفاده قرار می‌‌گیرند (مجموعه، به هر دسته‌‌ از اشیای متمایز در ریاضیات اطلاق می‌‌شود). یه این ترتیب، مثلا اعداد ۲، ۴ و ۶ می‌توانند باهم یک مجموعه با اندازه‌‌ی ۳ را تشکیل دهند. در مورد اینکه چرا وودین این عدد را انتخاب کرده، خود او می‌‌گوید:

اگر بتوانیم درک کنیم که  2aleph_0 برابر با خود aleph_0 نیست (قضیه‌‌ی کانتور)، آن‌‌گاه خواهیم دانست که اندازه‌‌های متفاوتی از بی‌‌نهایت وجود دارند. این همان مفهومی است که عبارت 2aleph_0  را برایمان خاص می‌‌سازد.

به‌‌عبارت دیگر، همیشه عددی بزرگتر از آنچه می‌‌پنداریم، وجود خواهد داشت. تعدادی نامحدود از اعداد اصلی بی‌‌نهایت وجود دارند و بنابراین هرگز نمی‌‌توان مفهومی را به‌‌عنوان «بزرگ‌ترین عدد اصلی»  تعریف کرد.

 

ثابت آپری

weird numbers / اعداد شگفت انگیز

الیور نیل ریاضیدانی از هاروارد می‌‌گوید:

اگر بخواهم عددی را به‌‌عنوان عدد مورد علاقه‌‌ی خود انتخاب کنم،  این عدد مسلما، ثابت آپری یا (Zeta(3 می‌‌بود؛ چراکه هنوز رازورمزهای بسیاری درمورد آن وجود دارد.

در سال ۱۹۷۹، ریاضیدانی فرانسوی بانام راجر آپری، ثابت کرد که مقداری که بعدها به‌‌عنوان ثابت آپری شناخته شد، عددی گنگ است. این عدد با ۱.۲۰۲۰۵۶۹ آغاز می‌‌شود و اعشار آن تا بی‌‌نهایت ادامه پیدا می‌‌کند. این ثابت همچنین به‌صورت مقدار تابع (Zeta(3 نیز شناخته می‌‌شود که در آن عدد ۳ به‌‌عنوان ورودی تابع زتا (تابعی کشف‌‌شده از سوی ریمن) تعیین شده است.

یکی از بزرگ‌ترین مسائل دنیای ریاضی، فرضیه‌‌ی ریمن است که به پیش‌بینی شرایطی می‌‌پردازد که در آن، تابع زتای ریمن برابر با صفر می‌‌شود؛ فرضیه‌‌ای که اگر درست از آب درآید، این امکان را به ریاضیدانان خواهد داد تا دریابند اعداد اول چگونه توزیع شده‌‌اند. دیوید هیلبرت، ریاضیدان معروف قرن بیستم درمورد فرضیه‌‌ی ریمن می‌‌گوید:

 اگر بعد از هزار سال هم از خواب بیدار می‌‌شدم، باز هم اولین پرسش من این بود که: «آیا فرضیه ریمان ثابت شده‌است؟»

حال چه‌‌چیزی ثابت آپری را تااین‌‌حد برابمان جذاب کرده است؟ امروزه روشن شده است که ثابت آپری جایگاه ویژه‌‌ای در علم فیزیک دارد، به‌‌خصوص نقش آن در معادلات حاکم بر نیروی مغناطیسی الکترون‌‌ و جهت تکانه‌‌ی زاویه‌ای آن.

 

عدد یک

weird numbers / اعداد شگفت انگیز

اد لتزر، ریاضیدانی از دانشگاه تمپل در فیلادلفیا درمورد شگفت‌‌انگیزترین عدد شناخته‌‌شده، پاسخی تجربی ارائه کرده است:

من فکر می‌کنم این، پاسخی کسالت‌‌بار است؛ اما من باید عدد یک را به‌‌عنوان عدد دلخواه‌‌ خود برگزینم؛ چراکه ازسویی هم یک عدد است و ازسوی دیگر، درباره‌‌ی بسیاری از زمینه‌های انتزاعی، نقش‌‌های متفاوتی ایفا می‌‌کند.

یک تنها عددی است که تمامی اعداد دیگر بدان بخش‌پذیر هستند. همچنین یک تنها عددی است که تنها بر یک عدد مثبت (یعنی خودش) بخش‌‌پذیر است و یک تنها عددی است که نه عددی اول محسوب می‌‌شود و نه مرکب.

در ریاضیات و مهندسی، اغلب اعداد به‌‌صورت مقادیر میان صفر و یک بیان می‌‌شوند. عبارت «صددرصد» تنها یک عبارت فانتزی برای گفتن عدد یک است. یک، عددی جامع و کامل است.

و البته در تمامی علوم بشری، یک به‌‌عنوان واحدی بنیادین شناخته می‌‌شود. مثلا گفته می‌‌شود یک پروتون تنها باری به‌‌اندازه‌‌ی ۱+ دارد. در منطق دودویی، یک به‌‌معنای «بله» است و همچنین یک به‌‌عنوان عدد اتمی سبک‌ترین عنصر دنیا شناخته شده است و نهایتا یک به‌‌عنوان ابعاد یک خط مستقیم نیز تلقی می‌‌شود.

 

اتحاد اویلر

weird numbers / اعداد شگفت انگیز

اتحاد اویلر که درواقع یک معادله است، به‌‌معنای واقعی کلمه، جواهری در ریاضیات به‌‌حساب می‌‌آید. حداقل شاید بتوان گفت این نظری است که ریچارد فینمن، فیزیکدان معاصر درمورد این معادله دارد .این معادله همچنین از لحاظ زیبایی با غزلی از شکسپیر قیاس شده است.

 

در یک کلام می‌‌توان این‌‌گونه گفت که اتحاد اویلر، پل ارتباطی میان مهم‌‌ترین ثابت‌های ریاضی جهان است: عدد پی، لگاریتم طبیعی و عدد موهومی i. دولین می‌گوید:

[این معادله] توانسته سه ثابت مهم را با مفهوم عدد صفر و مفاهیم ریاضیات پایه به یکدیگر پیوند دهد: e^{i*Pi} + 1 = 0



:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 5 / 1 / 1398 | نظرات ()